Att använda adWin
Programvaran är avsedd att underlätta körning av ett nästintill
godtyckligt antal applikatoner i ett godtyckligt antal olika
företag.
Att välja serverProgramvaran måste veta vilken maskin som är aktuell vid uppkoppling.![]() Dessutom anges här om kommunikation ska vara krypterad. Ursprungligt namn på maskin anges i samband med installation. Om det sedan visar sig att denna maskin inte går att nå, eller om portnummer är fel, så visas ett fönster där denna information kan ändras.
Att logga inEn inloggning är nödvändig för säkerhet och för att ta fram användarprofiler.![]()
Att välja företagVal av företag måste kunna göras snabbt och enkelt om flera företag samtidigt ska kunna hanteras.![]()
Att skydda informationInformation som sparas i ett företags administrativa system måste skyddas från obehöriga både inom och utom företaget.![]() Menyer och applikationer kan skyddas med lösenord. Hantering av lösenord i menyn sker som en del av protokollet. De lagras alltså inte lokalt. Det innebär att en användare har samma behörigheter och möjliga menyval oavsett vilken arbetsstation han eller hon använder.
Att välja applikationer i menynDet finns ca två tusen olika applikationer tillgängliga i ett komplett adMix-system. Kanske 500 hos ett typiskt företag. Ett enkelt sätt att hitta och utnyttja dessa måste finnas.![]() Klicka med vänsterknappen. Det räcker med ett klick. Undermenyer visas med symbolen ![]() ![]() ![]() ![]() På bilden visas också hur en liten hjälptext visas om musen ställs stilla på ett visst ställe. I det aktuella fallet så visas texten Leveransadresser. Denna funktion finns inlagt på ett flertal ställen.
Att spara menyutseendeOm man vill komma till samma ställe i menyn och ha samma utseende på denna från gång till gång måste man ha ett sätt att spara denna.![]() Man kan även ändra typsnitt (typ och storlek). Med Automatisk storlek avses att menyn automatiskt kan minimeras när musen är i en applikation. Den kommer fram igen då musen kommer tillbaka. Detta gör att texten i applikationen kan vara större. Att välja bland redan startade applikationerEfterssom ett stort antal applikationer kan vara aktiva samtidigt måste man enkelt kunna välja bland dessa.![]() Samtidigt som applikation väljs på detta sätt så ändras menyn och visar det ställe där applikationen startades. Att "klippa och klistra"Detta är man ju van vid i Windows. Det bör vara enkelt och smidigt.![]() Att få hjälpVid körning av komplexa program är det viktigt att snabbt kunna få relevant information om vad man har för möjligheter och vad informationen som visas står för.![]() Det finns också möjlighet att först markera ett område och sedan söka hälp för det ord eller det begrepp som är markerat. Om ett hjälpavsnitt finns inlagt, så visas detta då. Att ordna efter tycke och smakAlla tycker inte lika. Utseende och färger ska enkelt kunna ändras.![]() Här syns bl a att aktivt fält är beige och inaktiva är grå. Som synes kan typsnitt, förgrunds- och bakgrundsfärger ändras. På motsvarande sätt kan även bakgrunden till formuläret ändras. Då går det t ex att ange bakgrundsbild. Att "köra" applikationernaAtt snabbt komma till det inslagsfält där en ändring ska göras är ett krav.![]() Navigering kan göras med piltangenter, tab (framåt och bakåt) eller med hjälp av musen. Att avsluta en applikation![]() Knapp OK har samma funktion som tangent CR och innebär fortsätt. Att söka informationLagrad information måste gå att hitta snabbt och enkelt.![]() Ett startvärde anges först. En lista där man kan bläddra framåt och bakåt visas. Med vänsterknappen görs ett urval. Nytt fönster visas. Nytt val görs. osv osv. På motsvarande sätt finns all information i systemet tillgänglig med utgångspunkt från antingen kund, artikel, leverantör, konto, etc. Att skriva ut rapporterRapportutskrifter måste kunna ske snabbt och effekttivt. Det papperslösa kontoret har ännu inte helt infunnit sig.![]() Dessa standardskrivare kan dock överstyras för enskilda applikationer av operatören i adWin.
Att bearbeta rapporter lokaltVi inser att det inte räcker att ha ett mycket flexibelt system för hantering av skrivare anslutna till servern när man själv sitter vid en persondator där bearbetningen av data kan bli ännu mer lätthanterlig.![]() Därför finns ett mycket flexibelt granskningsprogram för hantering av utskrifter. I detta kan man bl a lägga in logotyper och bakgrundsbilder, ändra typsnitt och skapa mallar där inställningar sparas. Rapporter kan skrivas ut, sparas lokalt, etc, etc. |
![]() Copyright © 2015, 2003 Elektrondata AB |
![]() |